Günümüzde girişimcilik ile alakalı yapılan farklı projeler bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere her sektör için farklı strateji ve yöntemler yer almaktadır. Ticaret alanında başarılı olmak ve destek alabilmek için, girişimcilik önemli bir yere sahiptir. Son zamanlarda popüler bir hale gelen girişimcilik eğitimleri, günümüzde de halen popülerliğini koruyabilmektedir.
KOSGEB, girişimciler için günümüze kadar birçok farklı çalışmalarını sürdürdü ve halen de devam etmektedir. Şimdi ise girişimcileri destekleyebilmek için online ve yüzyüze olmak üzere ücretsiz girişimcilik eğitimi sunmaktadır. İki farklı kategori üzerinde eğitimlerini sürdürmektedir. Bu eğitimler Geleneksel Girişimci ve İleri Girişimci olmak üzere ayrılmaktadır.
Bu makalemizde girişimcilik ile birlikte merak edilen konuları güncel olarak cevaplayacağım. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konu başlıklarımıza geçiş yapabilir ve bizleri ne tür bilgilerin beklediğine göz atabiliriz.
İçindekiler
Girişimcilik Nedir?
Günümüzde Girişimcilik ile alakalı onlarca farklı terim ve anlam yer almaktadır. Girişimcilik, kar amacı ile birlikte riski üstüne alan ve iş kurarak yapmış olduğu atılımdır. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşme ile birlikte, insanlar kafalarında yer alan projeleri hayata daha kolay bir şekilde geçirebilmektedir. Kendi işlerinin patronu olmak, birçok insanın istediği ve girişimcilik ile birlikte mümkün olan bir durumdur.

Girişimcide Olması Gereken Nitelikler
Girişimciler, projeleri hayata geçirmek istedikleri için riskli ve zor bir sürece dahil olmaktadırlar. Bazen sıkıntılı bir yaşam onları beklerken, bazen de çok daha iyi bir zamanlar onları bekleyebilir. Girişimcide olması gereken nitelikler ile alakalı biraz bilgilendirme yapmak istiyorum.
Kişiler, girişimcilik ve iş kurma alanında cesur adımlar atabilmeleri gerekmektedir. Kendine güveni olmazsa, girişim alanında başarısız olacaktır. İş alanı kendine güvenmiş olduğu ve bilgi birikimi olduğu bir kategori üzerinde olmalıdır. Öngörü sahibi olması ile birlikte gerektiğinde doğru bir şekilde geri adım da atabilmelidir. Ufak olumsuz davranışlarda ve hatalarda karamsar tavır takılmamalıdır. Girişimci insanlar olumlu tavırları ve ileri görüşlü akılları ile ön plana çıkmaktadır. Motive son derece önemli bir yere sahiptir. Sadece kendini değil, başkalarını da motive edebilmesi önemli bir konudur.
Liderlik vasfı, girişimcide olması gereken nitelikler arasında kesinlikle olması gerekmektedir. Aksi taktirde ekip çalışmaları, personel çalıştırma gibi durumlarda büyük problemler ile karşılaşılabilmektedir. Ayrıca bu kişiler var olan fırsatları da görebilmeli, yeni fikirlere açık bir yapıya sahip olmalıdır. Aynı zamanda krizi fırsata çevirme gibi potansiyelinin de olması, olumsuz durumlarda iyi bir kurtarıcı olacaktır.
Girişimcilik Eğitimi Nedir?
Girişimcilik, riskli ve zor bir iş hayatına atılmak olduğu için biraz bilgi birikimi isteyen bir konudur. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte, girişimciliğe dair onlarca farklı bilgi kaynağı bulunmaktadır. Girişimciliğe başlamadan önce ve sonrası için gerekli eğitimleri alabileceğiniz bir kaynaktır. Baktığımızda farklı platformlar ve kaynaklar üzerinde sıklıkla satılmakta yada ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi Alma
KOSGEB, girişimcilik alanında harika işler çıkartan ve insanlara destek olan bir platformdur. Devlete bağlı bir kurum olan KOSGEB, pandemi öncesinde eğitimlere yüzyüze yaparak sertifika alabilmenizi sağlamaktadır. Bu sayede ise girişimcilik yaparken bu belge ile birlikte onayınız olacaktır.
Pandemi sonrasında KOSGEB, girişimcilik eğitimini ve girişimcilik sertifikasını online yani uzaktan eğitim aracılığıyla almayı mümkün kılmıştır. Bu işlemler için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:
- İlk olarak ”https://lms.kosgeb.gov.tr/” buradaki adrese tıklayın,
- Sağ üst köşeden Giriş Yap butonuna tıklayın,
- Katılmak istediğiniz eğitim alanına üst menüden seçim yapın,
- Açılan kategoriden almak istediğiniz eğitime tıklayın,
- Sonrasında ise Beni Kaydet butonuna basarak eğitime başlayın,
Buradaki adımlardan sonra ücretsiz girişimcilik eğitimi almaya başlayabilirsiniz. Kısaca bir hatırlatma yapmalıyım. İleri girişimcilik eğitimine kayıt olmak için öncelikle geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. Sonrasında ise diğer eğitimlere göz atabilirsiniz.

İleri Girişimci ve Geleneksel Girişimci Eğitimi Nedir?
Sertifika veya eğitim alanında genel olarak Geleneksel Girişimci Eğitimi ve İleri Girişimci Eğitimi seçenekleri ile karşılaşmaktayız. Her iki kategori de farklı içerikler içermektedir.
Geleneksel Girişimcilik Eğitimi; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusu ile alakalı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır. Bu süreç içerisinde sorumluluk ve rollerin farkına varmaları önemli bir konudur. Bilgi ve kazanımlar, bu girişimcilik eğitimi ile sağlanabilmektedir.
İleri Girişimcilik Eğitimi; yenilikçi ve ileri teknoloji düzeyine sahip olan sektörler ve imalat alanındaki sektörler için faaliyet gösteren girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bir eğitimdir. Buradaki amaç ise küresel piyasada yer alan sektörlere rekabet edilmesi için gerekli ve detaylı bilgilerin kazandırılmasıdır.
Bu yazımızda sizlerle birlikte Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır? sorularını cevaplamaktayım. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Sizlerde aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilirsiniz.
Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir: