Günümüz iş dünyasında, işletme yönetimi için birçok araç ve program mevcuttur. Ancak, ERP, CRM ve muhasebe programları, bir işletmenin en temel araçları arasında yer almaktadır. Bu yazıda, bu programların ne olduğunu ve işletmenizin verimliliği üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduklarını keşfedeceksiniz. ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), bir işletmenin tüm faaliyetlerini yönetmek için kullanılan bütünleşik bir yazılım çözümüdür. Birçok farklı bölüm arasında bilgi akışını sağlayarak, işletmenin tüm süreçlerinin verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur. Bu süreçler arasında…
İşletmelerin verimliliğini artırmak ve maliyetleri azaltmak için ERP programları hayati öneme sahiptir. ERP programları, işletme faaliyetlerinin tüm yönlerini kapsayan bir yazılım sistemidir. Bu sistem, finansal yönetim, insan kaynakları, stok yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi işletme süreçlerini tek bir platformda birleştirir. Bu sayede, işletmeler faaliyetlerini daha verimli bir şekilde yönetebilir ve işletme kararlarını daha doğru bir şekilde alabilirler. En iyi ERP programları, işletmelerin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Bazı işletmeler, finansal yönetim süreçleri için daha fazla seçenek…
E-ticaret ile uğraşan herkes mali tabloyu muhasebe entegrasyonu ile takip edebilir. Gelir, giderler, cariler, faturalar muhasebe programı ile entegre edilir. Mali analizler bu şekilde çok daha kolay şekilde gerçekleştirilir. Tek panel üzerinden de bunların kontrolü sağlanır. Bu şekilde ilerleyen bir sistemde mali hesaplamalar, mali tablonun takip edilmesi, fatura, fiş gibi işlemlerde hata yapılması önlenir. E-ticaret Muhasebe Entegrasyonları E-ticaret Muhasebe Entegrasyonları Nedir? Kullanılan muhasebe programını pazaryeri entegrasyonu ile birlikte entegre ederek kullanabilirsiniz. Muhasebe entegrasyonu sayesinde siparişler,…
Günümüz şartları altında özel ya da kamu sektörü üzerinde çalışan tüm kişiler, elde etmiş oldukları kazançları belgeleyerek vergilendirmeleri gerekmektedir. Meslek makbuzu olarak geçen tür ise, çalışanın çalışmış olduğu iş üzerinden elde ettiği geliri gösteren belgedir. Bildiğiniz gibi günümüzde artık birçok işlem online yani dijital platformlar ile birlikte gerçekleşmektedir. Özellikle bu sektörde tüm muhasebe işlemlerinin internet üzerinden yapılıyor olması, meslektaşlar için harika bir avantaj söz konusu diyebilirim. Bu yazımızda sizlerle birlikte E-Smm nedir? başlığı altında, en çok merak edilen…
Gider Pusulası Nedir, Gider Pusulası Nasıl Hesaplanır, Gider Pusulası Hesaplama, Gider Pusulası Düzenleme, Kimler Gider Faturası Kullanır, Gider Pusulası Nasıl Düzenlenir, Gider Pusulası ile alakalı merak edilen tüm soruların cevaplarını sizlerle paylaşarak bilgilendirme yapmaktayım. Ülkemizde vergi sistemi ile alakalı merak edilen ve işlenen onlarca farklı uygulama yer almaktadır. Bu uygulamalardan biriside gider pusulası seçeneğidir. Taşımış olduğu özellik ve işlevleri ile birlikte büyük bir önem taşıyan gider pusulası, mal ve hizmetlerin belgelendirilmesi kısmında bir hizmet sunmaktadır. Son zamanlarda…
ÖTV Nedir, ÖTV’li Fatura Nedir, ÖTV’li Fatura Nasıl Kesilir, ÖTV’li Fatura Kesme, ÖTV Ne Anlama Gelir, ÖTV Fatura Kesme, Özel Tüketim Vergisi ile alakalı merak edilen tüm soruları bu makalemizde sizlerle birlikte cevaplamaktayım. Devlet tarafından günümüzde farklı isim ve çeşitlerde vergiler alınmaktadır. Bu vergi türlerinden bir tanesi de ÖTV’dir. Açılımı Özel Tüketim Vergisi olan bu vergi çeşidi, KDV ile genel olarak karıştırılmaktadır. Peki nedir bu ÖTV? Eğer sizlerde bu sorunun cevabını merak ediyorsanız doğru yazıdasınız diyebilirim. Sizler için en çok…
Şirket Değerleme Nedir?, Şirket Değerlemesinde Hangi Yöntemler Kullanılır?, Şirket Değerleme Raporu Nasıl Yazılır?, Şirket Değerleme Nasıl Hazırlanır? Şirket Değerleme ile alakalı merak edilen tüm bilgi ve soruların cevaplarını sizlerle paylaşarak bu konu hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum. Şirket Değerlemesi Nedir? Şirket değerlemesi, kurulmuş olan bir şirketin ne kadar değere sahip olduğunu hesaplayarak göstermektedir. Şirket değerlemesi genel olarak halka açık olmayacak şekilde yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı da belli olmayan şirketlerin net değeri ortaya çıkabilmektedir. Şirket değerlemesi sonucunda…
Muhasebe alanı ile alakalı günümüzde onlarca farklı terim ve kavram yer almaktadır. Birçok kişinin merak ettiği konulardan birisi de fiyat farkı faturası nedir gibi sorularıdır. Özellikle son zamanlarda bu tür konulara ilginin olduğunu görmekteyiz. Bunun üzerine bu tür bir makale hazırlamak istedim. Ticari hayat içerisinde sıklıkla yaşanılan durumlardan birisidir. İki farklı şirket arasında nadir gözüken bir olay olarak bilinmektedir. İki şirket arasında yapılan ticarette satışın hemen ardından faturanın eksik yada fazla kesilmesi durumunda yeniden ücret ödenmesi olarak…
e-dönüşüm ile birlikte bizlerinde hayatımıza giren işlemlerden birisi Dijital Hizmet Vergisi kanunudur. Bu yazımızda Dijital Hizmet Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi nedir, dijital ekonominin vergilendirilmesi nasıl yapılır gibi soruları cevaplayarak siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek istiyorum. Umarım sizler için faydalı ve bilgilendirici bir makale türü olacaktır. Hayatımız her alanda artık dijitalleştirme yolunda devam etmektedir. İş alanlarında genel olarak yapılan tüm işler kayıt altına alınmaktadır. Ticaret alanında bu tür işlevseller hem devlet tarafı için, hem de şirket sağlığı için önemli…
Damga Vergisi, her türlü sözleşme ile birlikte devlete ödenen bir vergi çeşididir. Kısaca özetlemek gerekirse kişiler ve kurumlar arasında gerçekleştirilen anlaşmaların (işlemlerin) geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergidir. Günlük hayatta ve gerçekleştirdiğimiz iş alanlarında damga vergisini sıklıkla duymaktayız. Sizler için bir araştırma yaptım ve damga vergisi ile alakalı bilinmesi gerekenleri paylaşmak istedim. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konu başlıklarımıza geçebilir ve bizleri ne tür bilgilerin beklediğine kısaca…